Savonlinja is een ook busmaatschappij die intercity routes in Finland exploiteert (pitkavuoro). Zo ook een route van Helsinki (vliegveld) naar Savonlinna. Het aardige is dat je tickets maanden van te voren kunt kopen, vanaf een paar euro!
Dat is natuurlijk erg goedkoop.
Onnibus is een busmaatschappij die intercity routes in Finland exploiteert. Zo ook een route van Helsinki naar Savonlinna. Het aardige is dat je tickets 3 maanden van te voren kunt kopen, vanaf 1 euro!
Dat is natuurlijk erg goedkoop, maar hou rekening met de aankomst en vertrektijden. Als je erg laat aankomt of erg vroeg moet vertrekken zijn er extra kosten voor aansluitend vervoer. Wellicht brengt een extra overnachting dan weer uitkomst in Helsinki, of in Savonlina. De bus vertrekt niet vanaf het vliegveld, maar vanaf busstation Helsinki centraal, genaamd Kamppi.
Je kan zeer eenvoudig en comfortabel per trein reizen vanuit Helsinki, centraal of vliegveld Vantaa, naar Savonlinna. De treinreis duurt ongeveer 4 uur. Je kunt onderweg genieten van het Finse landschap en zit heerlijk in een luxe trein. Treintickets kun je kopen op het station bij de automaat, soms in de trein, en bij grotere stations aan het loket. Nog makkelijker is het kopen van een kaartje on-line (www.vr.fi) Je hoeft niet te printen, je kan het kaartje, met een QR-code, rechtstreeks naar je mobiele telefoon laten sturen. Kinderen tm 16 hebben 50% korting en zijn soms gratis als begeleid door een volwassene. Groepskorting is ook moegelijk. Enkele reis van Helsinki naar Savonlinna is ongeveer 65 euro, maar vroegboeken (max 3 maanden van te voren) kan tot wel 50% korting opleveren.

Trein en bus zijn redelijk goedkoop, maar als je nog meer van Finland wilt zien of door wilt reizen naar St. Petersburg bijvoorbeeld, dan kun je kiezen voor een huurauto. Kosten excl brandstof zijn ongeveer 300 euro per week voor 2 personenen, 400 euro per week voor 4 personen , 750 euro voor 9 personen. Klik op deze link om de exacte prijzen op te vragen of te boeken. Sunnycars geeft de beste service.
Voor groepen is het mogelijk om een bus te huren. Deze charter brengt je snel en vakkundig bij ons en je hebt de mogelijkheid onderweg nog even te stoppen om een andere plek te bezoeken. De geboorteplaats van Jari Litmanen bijvoorbeeld :-)

Een bus voor 37 personen begint bij 1050 euro. Grofweg kan een charter goedkoper zijn dan de trein vanaf 25 personen. Neem contact met ons op als dit een goeie optie voor je lijkt. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.